Strona główna / kuchnia / Zimowy krem pomidorowy
Na patelni podsmaż na oliwie pokrojoną w kostkę cebulę.
Passatę przelej do garnka. Dodaj do niej przesmażoną cebulę, świeże liście bazylii, tymianek, sól, pieprz, cukier i ocet balsamiczny.
Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę i dodaj do pomidorów. Zblenduj całość.
Krem gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Po tym czasie dodaj bulion i ponownie zagotuj.
Odpowiednio dopraw i zdejmij z ognia.
Mozzarellę pokrój w paski i połóż kilka pasów na dno miseczki, po czym zalej gorącą zupę. Możesz doprawić kleksem śmietany.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.