Barszcz czerwony

4
2h
Składniki:
  • 1l wody
  • 200g włoszczyzny
  • 1 liść laurowy
  • 400g buraków czerwonych
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 ząbki czosnku
  • 150ml zakwasu barszczu czerwonego
  • sól, pieprz, majeranek
  • 1 opakowanie gotowych uszek

Gotuj z nami krok po kroku

Przygotuj
Krok 1

Włoszczyznę i buraki drobno pokrój. Zalej 1,5l wody i gotuj przez około 90 minut z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego, soli oraz pieprzu. 

Krok 2

Pod koniec gotowania dodaj zakwas z buraków i posiekany czosnek. Całość gotuj jeszcze razem przez ok. 5 minut. Przed podaniem barszcz odcedzić. 

Krok 3

Gotowe uszka ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Podawaj razem z barszczem.

Tagi:
Drogi Użytkowniku!
Ciasteczka z kawą smakują najlepiej!