Strona główna / kuchnia / Barszcz czerwony
Włoszczyznę i buraki drobno pokrój. Zalej 1,5l wody i gotuj przez około 90 minut z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego, soli oraz pieprzu.
Pod koniec gotowania dodaj zakwas z buraków i posiekany czosnek. Całość gotuj jeszcze razem przez ok. 5 minut. Przed podaniem barszcz odcedzić.
Gotowe uszka ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Podawaj razem z barszczem.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.