Strona główna / kuchnia / Chrzanowa zupa krem z szynką szwarcwaldzką
W garnku z grubym dnem zeszklij na maśle pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, seler i cebulę.
Wlej gorącą wodę, dodaj wędzone żeberka, dorzuć do nich liść laurowy i dopraw solą. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez ok 30 minut.
Pod koniec gotowania wrzuć do zupy chrzan. Po tym czasie całość przestudź, wyjmij żeberka i zmiksuj blenderem na gładki krem.
Krem podaj z ugotowanymi na twardo jajami i krótko smażoną szynką szwarcwaldzką lub pokrojoną w plastry białą kiełbasą.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.