Strona główna / kuchnia / Rolada z wędzonym łososiem i szpinakiem
Rozpuść masło w głębokiej patelni, dodaj drobno posiekany szpinak i smaż aż będzie miękki. Dodaj mąkę, mleko i gotuj do połączenia składników.
Zdejmij z ognia i dodaj oddzielone żółtka jajka (żółtka dodajemy, kiedy potrawa już się nie gotuje), wymieszaj.
Wyłóż blachę papierem do pieczenia, rozprowadź na niej przygotowaną masę i wygładź przed włożeniem do piekarnika. Piecz w temp. 180°C 5-10 min, aż powstanie jednolite ciasto.
Przygotuj nadzienie z sera feta, sera twarogowego i sosu tabasco. Po upieczeniu połóż ciasto w chłodne miejsce do ostudzenia.
Usuń papier do pieczenia, rozsmaruj nadzienie i ułóż plastry wędzonego łososia. Całość delikatnie zwiń w rulon, a następnie w folię aluminiową i pozostaw na godzinę w lodówce. Pokrój w krążki jak sushi lub pod lekkim kątem. Podawaj z sosem Czosnkowo-Ziołowym.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.