Strona główna / kuchnia / Ciecierzyca po bretońsku
W garnku na oleju zeszklij co chwilę mieszając pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodaj pokrojoną kiełbaskę, przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek oraz kolendrę. Smaż kilka minut ciągle mieszając.
Wlej całą zawartość puszki z ciecierzycą i gotuj przez kilka minuty.
Dodaj pomidory oraz resztę przypraw: biały pieprz, słodką i ostrą paprykę, dopraw przyprawą gruzińską oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj przez ok. 10 minut.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.