Ciecierzyca po bretońsku

3
35
Składniki:
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 120 g kiełbasek frankfurterek
  • 400 g ciecierzycy (cieciorka konserwowa)
  • 700 g pomidorów krojonych w puszcze
  • Przyprawy: ok ½ łyżeczki przyprawy gruzińskiej ,1 łyżeczka majeranku, ½ łyżeczki mielonej kolendry, ½ łyżeczki białego pieprzu, ½ łyżeczki słodkiej papryki, ½ ostrej papryki, świeżo zmielony pieprz

Gotuj z nami krok po kroku

Przygotuj
Krok 1

W garnku na oleju zeszklij co chwilę mieszając pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodaj pokrojoną kiełbaskę, przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek oraz kolendrę. Smaż kilka minut ciągle mieszając. 

Krok 2

Wlej całą zawartość puszki z ciecierzycą i gotuj przez kilka minuty. 

Krok 3

Dodaj pomidory oraz resztę przypraw: biały pieprz, słodką i ostrą paprykę, dopraw przyprawą gruzińską oraz świeżo zmielonym pieprzem. 

Krok 4

Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj przez ok. 10 minut.

Tagi:
Drogi Użytkowniku!
Ciasteczka z kawą smakują najlepiej!