Strona główna / kuchnia / Puszysty omlet wytrawny
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywna pianę. Żółtka wymieszaj z mąką i mlekiem, dodaj proszek do pieczenia. Przypraw szczyptą soli i cukru.
Następnie połącz masę żółtkową z pianą i dokładnie wymieszaj. Do przygotowanej bazy dodaj podsmażoną cebulkę, szczypiorek, szynkę, boczek i pieczarki (do wyboru lub wszystkie razem).
Dodaj ser pleśniowy grillowy oraz starty parmezan. Wszystkie składniki staranie połącz z masą jajeczną.
Smaż z obydwu stron na rozgrzanej oliwie, na małym ogniu.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.