Strona główna / kuchnia / Kotleciki owsiane
Płatki ugotuj w wodzie z dodatkiem kostki bulionowej oraz masła. Gotuj, aż wchłoną wodę. Odstaw pod przykryciem do ostygnięcia (płatki powinny być kleiste).
Pieczarki pokrój w plastry, podduś, zblenduj i dodaj do płatków. Dodaj posiekany koperek oraz szczypiorek, cebulę i jajko.
Wymieszaj dokładnie masę, po czym uformuj małe kotleciki. Każdy obtocz w bułce tartej i smaż na oleju do zrumienienia.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.