Strona główna / kuchnia / Sernik oreo na zimno
176g ciastek pokrusz na piasek, masło rozpuść. Wymieszaj masło z ciasteczkami i wyłóż na spód formy wyłożonej papierem.
100 ml śmietanki rozpuść z cukrem i mlekiem w proszku. Pozostałe 176g ciastek pokrusz na małe kawałki. Można zostawić łyżkę okruchów do dekoracji sernika.
Masę wymieszaj z jogurtem. Pozostałą część śmietanki ubij z serkiem mascarpone i połącz stopniowo z masą jogurtową.
Rozpuszczoną żelatynę zmiksuj z wodą: 50 ml zimnej plus 100 wrzątku. Przelej do masy i wymieszaj łyżką.
Na końcu dodaj pokruszone ciasteczka oreo i wymieszaj. Masę przełóż na przygotowany spód i odstaw na kilka godzin do lodówki do stężenia masy. Przed podaniem udekoruj ciasteczkami.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.