Strona główna / kuchnia / Deser z galaretką
Wodę zagotuj i rozlej ją do 2 kubków: jednego 500 ml, drugiego 300 ml. Do kubka z większa ilością wody wsyp 2 galaretki i wymieszaj. Do kubka z ilością wody 300 ml wsyp 1 galaretkę i wymieszaj. Obie odstaw do przestudzenia i lekkiego stężenia.
Szklanki ustaw ukośnie (np. wkładając ukosem do miski).
Owoce zblenduj na mus, wymieszaj z galaretką z większego kubka i rozlej do szklanek. Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Do miski przełóż serek homogenizowany, wsyp cukier puder, wlej 300 ml tężejącej galaretki i całość wymieszaj przy pomocy miksera.
Szklanki ze stężałą galaretką wyjmij z lodówki, postaw prosto na blacie. Do każdej szklanki wlej masę serkową. Ponownie wstaw do lodówki na kilka godzin, do całkowitego stężenia masy serkowej.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.