Strona główna / kuchnia / Zawijasy z ciasta francuskiego
Ciasto rozłóż, posmaruj ketchupem i oprósz suszonym oregano. Następnie rozłóż szynkę pokrojoną w cienkie plastry i ser żółty.
Ciasto z nadzieniem zwiń w zgrabną roladę. Pokrój na plasterki grubości 1,5 cm.
Zawijasy ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą pędzla posmaruj przekąski rozmąconym jajkiem. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez 15-20 minut.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.