Zawijasy z ciasta francuskiego

4
25 min.
Składniki:
  • 350 g ciasta francuskiego
  • 3 łyżeczki ketchupu
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 100 g piersi gotowanej z indyka
  • 100 g sera żółtego w plastrach
  • 1 jajko

Gotuj z nami krok po kroku

Przygotuj
Krok 1

Ciasto rozłóż, posmaruj ketchupem i oprósz suszonym oregano. Następnie rozłóż szynkę pokrojoną w cienkie plastry i ser żółty. 

Krok 2

Ciasto z nadzieniem zwiń w zgrabną roladę. Pokrój na plasterki grubości 1,5 cm.

Krok 3

Zawijasy ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą pędzla posmaruj przekąski rozmąconym jajkiem. Wstaw do  nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez 15-20 minut.

Tagi:
Drogi Użytkowniku!
Ciasteczka z kawą smakują najlepiej!