Strona główna / kuchnia / Wiosenna sałatka z kaszą
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wyłóż na talerz i ostudź.
Szparagi umyj, odłam twarde końce i wrzucić na wrzątek, gotuj przez 2 minuty, następnie od razu schłodź pod zimną wodą.
Pokrój ukośnie na plasterki, główki można zachować w całości. Rzodkiewki umyj i pokrój w kosteczkę. Pomidory sparz, obierz, pokrój w kosteczkę, włóż do większej salaterki. Dodaj drobno posiekaną cebulę, szczypiorek, posiekane szparagi i rzodkiewki, dodaj też zielony groszek.
Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, posiekaną natką pietruszki, czosnkiem, dopraw solą i pieprzem.
Przelej do warzyw, wymieszaj i dodaj ostudzoną kaszę. Wszystko wymieszaj, w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.
Przepyszna sałatka z chrupiącą piersią z kurczaka
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.