Strona główna / kuchnia / Szaszłyki z serem feta
SZASZŁYKI: Cukinię pokrój obieraczką w cienkie plastry. W misce z szerokim dnem wymieszaj sok z cytryny, oliwę, oregano i sól. Zamarynuj plastry cukinii. Fetę pokrój w kostkę. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj kawałki fety owinięte w plastry cukinii naprzemiennie z pomidorkami koktajlowymi. Grilluj około 10 minut obracając co chwilę.
SOS: ogórka obierz i zetrzyj na dużych oczkach. Do miski wrzucić jogurt naturalny, starty ogórek, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę z oliwek, sok z cytryny i wymieszaj. Dorzuć koper, sól i pieprz do smaku.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.