Sałatka z jajkiem i awokado

Składniki:
  • 3 garście ulubionej mieszanki sałat
  • 10-15 pomidorków koktajlowych
  • 5 szt. jajek
  • ½ pęczku szczypiorku
  • 1 awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • opcjonalnie garść kiełków słonecznika
SOS:
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki ulubionej musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Gotuj z nami krok po kroku

Przygotuj
Krok 1

Przygotuj sos – w miseczce wymieszaj ze sobą wszystkie składniki. Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz.

Krok 2

Mieszankę sałat przełóż do miski, pomidorki przekrój na pół. Awokado umyj i przekrój wzdłuż na pół. Usuń pestkę, wyjmij łyżką miąższ, pokrój go na kawałki. Szczypior posiekaj.

Krok 3

W misce połącz mieszankę sałat z pokrojonymi warzywami, a następnie wszystko polej przygotowanym sosem. Na wierzchu każdej porcji ułóż połówkę jajka oraz kiełki słonecznika.

 

Tagi:
Drogi Użytkowniku!
Ciasteczka z kawą smakują najlepiej!