Strona główna / kuchnia / Sałatka z jajkiem i awokado
Przygotuj sos – w miseczce wymieszaj ze sobą wszystkie składniki. Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz.
Mieszankę sałat przełóż do miski, pomidorki przekrój na pół. Awokado umyj i przekrój wzdłuż na pół. Usuń pestkę, wyjmij łyżką miąższ, pokrój go na kawałki. Szczypior posiekaj.
W misce połącz mieszankę sałat z pokrojonymi warzywami, a następnie wszystko polej przygotowanym sosem. Na wierzchu każdej porcji ułóż połówkę jajka oraz kiełki słonecznika.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.