Strona główna / kuchnia / Sałatka z ananasem
Filety kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem, na koniec obtaczamy w mące ziemniaczanej. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, wkładamy kurczaka i na większym ogniu obsmażamy z każdej strony na złoty kolor.
Obcinamy zielone liście pora. Białą i jasnozieloną część kroimy wzdłuż na pół i dokładnie opłukujemy. Kroimy na paseczki, wkładamy do sitka i przelewamy wrzącą wodą z czajnika. Odcedzamy.
Fasolkę wykładamy na sitko i przepłukujemy pod bieżącą wodą, odcedzamy. Plastry ananasa odsączamy i kroimy na małe kawałeczki. Odcedzamy kukurydzę. Ser żółty ścieramy na tarce o większych oczkach.
Wszystkie składniki przesypujemy do salaterki. Dodajemy majonez i śmietanę. Delikatnie mieszamy całość składników. Dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.