Strona główna / kuchnia / Sałatka Panzanella
Przygotuj sos sałatkowy według przepisu na opakowaniu.
Ser mozzarella pokrój na mniejsze kawałki. Pomidorki umyj i pokrój w ćwiartki. Cebulę cienko pokrój w plastry. Ogórka obierz i pokrój w półplasterki, a paprykę na małe kawałeczki. Chleb opiecz np. na patelni lub na grillu po czym pokrój go na kawałki.
Wszystkie składniki przełóż do miski łącznie z bazylią, po czym zalej je uprzednio przygotowanym sosem sałatkowym.
Opcjonalnie całość posyp tartym serem grana padano.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.