Strona główna / kuchnia / Sakiewki naleśnikowe z mięsem mielonym i warzywami
Cukinię oraz bakłażana kroimy na pół i usuwamy z nich łyżeczką miękki środek. Czerwoną paprykę obieramy, czyścimy z pestek. Cebulę obieramy. Następnie kroimy warzywa w drobną kostkę, dodajemy kukurydzę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy warzywa przez 3-4 minuty. Zdejmujemy z patelni.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy mielone mięso – należy je drobno rozgniatać widelcem przez cały czas smażenia, aby nie powstały duże grudki. Mięso delikatnie solimy i pieprzymy do smaku.
Następnie dodajemy podsmażone warzywa i sos bolognese z ziołami. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez ok. 10 minut.
Na każdy naleśnik nakładamy po dużej łyżce nadzienia i związujemy go, tak aby powstała sakiewka.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.