Strona główna / kuchnia / Ryba w cieście francuskim
Rybę rozmroź. Łososia oprósz solą i pieprzem – jeśli masz filet ze skórą, najpierw należy ją ściąć.
Na głębokiej patelni rozgrzej masło, wrzuć posiekaną cebulę i smaż kilka minut. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż jeszcze minutę i wrzuć szpinak. Wszystkie składniki przesmaż, dopraw solą i pieprzem, wyłącz ogień, dodaj starty na tarce o dużych oczkach ser i dokładnie wymieszaj.
Na połowę ciasta wyłóż pół porcji szpinaku, na nim rozłóż łososia i przykryj go drugą połowa szpinaku. Wszystko przykryj drugą połową ciasta francuskiego, złącz boki i z zewnątrz posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Piecz na papierze w temperaturze 200°C przez 25-30 minut. Wyciągnij z pieca.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.