Strona główna / kuchnia / Różowe jajka faszerowane
Buraki obierz, pokrój na mniejsze kawałki, włóż do garnka. Dodaj 300 ml wody, ocet, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Gotuj około 40 minut, zdejmij z ognia.
Jajka ugotuj na twardo i obierz ze skorupki. Włóż do buraczanej marynaty tak, by jajka były zakryte płynem. Odstaw na godzinę. Następnie jajka wyjmij i przekrój na pół. Żółtka wyjmij i przełóż do miski.
Miksuj żółtka z serkiem, majonezem, curry i parmezanem. Dopraw solą i pieprzem do smaku i ponownie wymieszaj. Konsystencja nadzienia powinna być kremowa i zwarta. Przełóż nadzienie do szprycy i wyciśnij do otworów po żółtkach. Przed podaniem jajka udekoruj posiekanym szczypiorkiem.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.