Strona główna / kuchnia / Pierogi ze szpinakiem
Mąkę wymieszaj z solą i 2 łyżkami oliwy. Dodawaj stopniowo wrzątek i zagniataj tak, aby powstało gładkie i nielepiące się ciasto.
Przygotuj farsz. Szpinak podsmaż z dodatkiem czosnku na 1 łyżce oliwy przez ok. 7-8 min, a następnie odsącz. Dodaj sól, pieprz do smaku. Serek pokrój na 0,5 cm kostki.
Rozwałkuj ciasto na grubość 2 mm i wytnij z niego szklanką kółka. Na każdy kawałek ciasta nałóż łyżeczką szpinak i połóż 1 kosteczkę serka. Złóż i dociśnij brzegi ciasta. Gotuj ok. 5 minut w lekko osolonej wodzie, a następnie odcedź.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.