Pieczony schab

Składniki:
  • 1 kg schabu
  • ½ szklanki wody
  • 5 łyżek majonezu
  • 5 łyżek oleju
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • sól, pieprz

Gotuj z nami krok po kroku

Przygotuj
Krok 1

Do miseczki przełóż majonez, musztardę oraz olej i wymieszaj wszystko. Dopraw solą, pieprzem i rozmarynem. 

Krok 2

Umyty i osuszony schab dokładnie natrzyj marynatą. Odstawić na 15 minut. 

Krok 3

Mięso przełóż do rękawa do pieczenia i wlej wodę. Mocno zwiąż końce. Schab przełóż do formy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 50 minut. 

Krok 4

Wyjmij z piekarnika, rozetnij rękaw i przełóż upieczony schab na deskę. Pokrój na plastry.

Tagi:
Drogi Użytkowniku!
Ciasteczka z kawą smakują najlepiej!