Strona główna / kuchnia / Pieczony schab
Do miseczki przełóż majonez, musztardę oraz olej i wymieszaj wszystko. Dopraw solą, pieprzem i rozmarynem.
Umyty i osuszony schab dokładnie natrzyj marynatą. Odstawić na 15 minut.
Mięso przełóż do rękawa do pieczenia i wlej wodę. Mocno zwiąż końce. Schab przełóż do formy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 50 minut.
Wyjmij z piekarnika, rozetnij rękaw i przełóż upieczony schab na deskę. Pokrój na plastry.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.