Strona główna / kuchnia / Pasta z fety, orzechów i zielonych oliwek
Oliwki kroimy na plasterki, pozostawiając kilka do dekoracji. Orzechy oraz chilli drobno siekamy (pozostawiamy kilka orzechów do dekoracji). Nie zapomnijmy o wyjęciu pestek z papryczki, które są bardzo ostre.
Składniki te dodajemy do fety i całość łączymy z naturalnym śmietankowym serkiem lub jogurtem oraz posiekanym czosnkiem. Dekorujemy orzechami i oliwkami, a przed samym podaniem polewamy oliwą.
Dekorujemy orzechami i oliwkami, a przed samym podaniem polewamy oliwą.
Jeśli lato w pełni to na szybki obiad lub przystawkę – koniecznie coś z grilla! Propozycja na kiełbaskę w wydaniu „na patyczku” z młodymi ziemniakami, papryką i cebulką. To po prostu musi być pyszne 😉
Sakiewki naleśnikowe sprawdzą się jako dodatek, ale mogą też być samodzielnym daniem.
Mozzarella w nowej odsłonie. Kto się skusi?
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.