Pasta z fety, orzechów i zielonych oliwek

6
10 min.
Składniki:
  • 1/3 słoiczka drylowanych zielonych oliwek
  • 150g sera feta
  • 3 łyżki naturalnego śmietankowego serka lub jogurtu greckiego
  • 100 g orzechów włoskich
  • papryczka chilli (ilość w zależności od preferencji)
  • ząbek czosnku
  • kilka łyżek oliwy
  • sól

Gotuj z nami krok po kroku

Przygotuj
Średnią miskę, nóż
Krok 1

Oliwki kroimy na plasterki, pozostawiając kilka do dekoracji. Orzechy oraz chilli drobno siekamy (pozostawiamy kilka orzechów do dekoracji). Nie zapomnijmy o wyjęciu pestek z papryczki, które są bardzo ostre.

Krok 2

Składniki te dodajemy do fety i całość łączymy z naturalnym śmietankowym serkiem lub jogurtem oraz posiekanym czosnkiem. Dekorujemy orzechami i oliwkami, a przed samym podaniem polewamy oliwą.

Krok 3

Dekorujemy orzechami i oliwkami, a przed samym podaniem polewamy oliwą.

Drogi Użytkowniku!
Ciasteczka z kawą smakują najlepiej!