Strona główna / kuchnia / Mazurek z kajmakiem i orzechami
Składniki na ciasto łączymy ze sobą, zagniatając. Wałkujemy i kładziemy na blaszkę. Pieczemy w 180 stopniach, około 20 min do zarumienienia.
Orzechy siekamy, i podsmażamy na soku z cytryny. Dodajemy do masy kajmakowej. Wylewamy ją na ciasto i dekorujemy według uznania.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.