Mazurek z kajmakiem i orzechami

8
60 min.
Składniki:
  • 4 żółtka
  • 350 g mąki
  • 200 g cukru
  • 200 g margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 460 g masy krówkowej
  • 1 szklanka orzechów włoskich
  • sok z cytryny

Gotuj z nami krok po kroku

Przygotuj
Wałek, blaszkę do pieczenia, ostry nóż
Krok 1

Składniki na ciasto łączymy ze sobą, zagniatając. Wałkujemy i kładziemy na blaszkę. Pieczemy w 180 stopniach, około 20 min do zarumienienia. 

Krok 2

Orzechy siekamy, i podsmażamy na soku z cytryny. Dodajemy do masy kajmakowej. Wylewamy ją na ciasto i dekorujemy według uznania.

Drogi Użytkowniku!
Ciasteczka z kawą smakują najlepiej!
Kawa Family mielona TCHIBO
500g