Strona główna / kuchnia / Marcinek bez pieczenia
Ubij rózgą lub trzepaczką śmietankę do deserów 36%, delikatnie wymieszaj z serkiem mascarpone i z cukrem pudrem, ewentualnie dodaj łyżeczkę soku z cytryny lub skórki cytrynowej.
Formę keksową wyłóż folią lub pergaminem. Boki i spód formy wyłóż warstwą herbatników, następnie posmaruj spód masą serową, następnie połóż na nią biszkopty, które wcześniej należy nasączyć kawą z dodatkiem likieru (jeżeli deser mają jeść dzieci – nie dodawaj alkoholu).
Na biszkopty wyłóż cieniutką warstwę konfitury. Następnie znowu ułóż herbatniki, na nie warstwę serową, potem biszkopty nasączone kawą, masa z mascarpone i ponownie ułóż trzecią warstwę herbatników, kremu i biszkoptów tak, aby na wierzchu były biszkopty przykryte masą serową. Całość posyp kakaem. Zostaw na noc w lodówce.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.