Malinowy deser

Składniki:
  • 500 g mrożonych malin
  • garść świeżych malin
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml śmietanki 30 %
  • 1 opakowanie bezików
  • ½ łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • mięta, pistacje do dekoracji

Gotuj z nami krok po kroku

Przygotuj
Krok 1

Mrożone maliny przełóż do rondelka, dodaj 1 łyżkę cukru pudru, podgrzej i chwilę gotuj, aż owoce się rozpadną.

Krok 2

W 2 łyżkach wody rozpuść mąkę ziemniaczaną i przelej do malin. Zagotuj i odstaw do wystudzenia. 

Krok 3

Do miski przełóż schłodzoną śmietankę i mascarpone, dodaj 1 łyżkę cukru pudru i miksuj, aż wszystko się ubije na sztywno. 

Krok 4

Na dno pucharków wyłóż pokruszone bezy, następnie krem i polej sosem malinowym. 

Krok 5

Powtórz czynność. Wierzch ozdób listkami mięty, pokruszonymi pistacjami, bezą i świeżymi malinami. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Tagi:
Drogi Użytkowniku!
Ciasteczka z kawą smakują najlepiej!