Strona główna / kuchnia / Malinowy deser
Mrożone maliny przełóż do rondelka, dodaj 1 łyżkę cukru pudru, podgrzej i chwilę gotuj, aż owoce się rozpadną.
W 2 łyżkach wody rozpuść mąkę ziemniaczaną i przelej do malin. Zagotuj i odstaw do wystudzenia.
Do miski przełóż schłodzoną śmietankę i mascarpone, dodaj 1 łyżkę cukru pudru i miksuj, aż wszystko się ubije na sztywno.
Na dno pucharków wyłóż pokruszone bezy, następnie krem i polej sosem malinowym.
Powtórz czynność. Wierzch ozdób listkami mięty, pokruszonymi pistacjami, bezą i świeżymi malinami. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.