Karkówka w maryncie

4
Składniki:
  • 600g karkówki
  • ½ cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 ml piwa
  • 1 łyżka musztardy
  • ½ łyżeczki mielonego pieprzu
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka rozmarynu i kolendry
  • 1 łyżka oliwy
  • ¼ łyżeczki mielonej papryki ostrej
  • 1 płaska łyżeczka soli

Gotuj z nami krok po kroku

Przygotuj
Krok 1

Karkówkę pokrój na ok 1,5 cm plastry.

Krok 2

Przygotuj marynatę. Do miski wsyp: kolorowy pieprz, cukier, ostrą paprykę, rozmaryn i kolendrę po czym wszystko wymiesza. Dodaj piwo, musztardę, olej, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i sól. Wszystko ponownie wymieszaj.

Krok 3

Obtocz plastry mięsa w marynacie i pozostaw je na przynajmniej 12 godzin w lodówce. Karkówkę układaj na grillu, piecz z każdej strony aż mięso będzie miękkie i złociste.

 

Krok 4

UWAGA: Jeśli nie masz czasu na marynowanie mięsa, skorzystaj z bogatej oferty mięs na grilla które znajdziesz w naszych sklepach.

Tagi:
Drogi Użytkowniku!
Ciasteczka z kawą smakują najlepiej!