Strona główna / kuchnia / Karkówka w maryncie
Karkówkę pokrój na ok 1,5 cm plastry.
Przygotuj marynatę. Do miski wsyp: kolorowy pieprz, cukier, ostrą paprykę, rozmaryn i kolendrę po czym wszystko wymiesza. Dodaj piwo, musztardę, olej, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i sól. Wszystko ponownie wymieszaj.
Obtocz plastry mięsa w marynacie i pozostaw je na przynajmniej 12 godzin w lodówce. Karkówkę układaj na grillu, piecz z każdej strony aż mięso będzie miękkie i złociste.
UWAGA: Jeśli nie masz czasu na marynowanie mięsa, skorzystaj z bogatej oferty mięs na grilla które znajdziesz w naszych sklepach.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.