Strona główna / kuchnia / Grillowana karkówka
Mięso pokrój w plastry. W misce wymieszaj miód, wędzoną paprykę, musztardę, ketchup, imbir i przyprawę do grilla.
Wykrojone steki pomieszaj z tak przygotowaną marynatą. Mięso odstaw na co najmniej 12 godzin do lodówki.
Po rozłożeniu karkówki na tackach aluminiowych, na wierzchu każdego kawałka mięsa połóż gałązki rozmarynu i grilluj w średniej temperaturze przez ok. 20 minut, najlepiej pod przykryciem.
Co jakiś czas mięso obracaj i smaruj pozostałą marynatą do momentu, aż mięso zrobi się miękkie, a na powierzchni delikatnie zacznie karmelizować się glazura. Podawaj z ulubionym sosem.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.