Granola

2
35
Składniki:
  • 2 szklanki płatków żytnich lub owsianych
  • Niepełna szklanka całych migdałów
  • Niepełna szklanka płatków migdałów
  • Pół szklanki wiórków Kokosowych
  • Spora garść orzechów włoskich
  • Kilka łyżek orzechów Laskowych
  • Niecałe pół szklanki miodu
  • Deser z maślanką MLEKPOL
  • Świeże owoce – np. jagody, borówki, truskawki, maliny

Gotuj z nami krok po kroku

Przygotuj
Krok 1

Na blachę do pieczenia wyłożoną papierem wysypujemy płatki. Dodajemy migdały, orzechy włoskie, laskowe, wiórki kokosowe. Całość polewamy miodem.

Krok 2

Blachę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni. Granolę pieczemy ok. 25 minut – co 5 minut wszystko mieszając. Pilnujemy by się nie spaliła.

Krok 3

Po upieczeniu nakładamy ją do szklanki/słoika lub innego naczynia.

Krok 4

Dodajemy 2 łyżki deseru z maślanką. Następnie ponownie nakładamy granolę, deser z maślanką oraz owoce.

Tagi:
Drogi Użytkowniku!
Ciasteczka z kawą smakują najlepiej!