Strona główna / kuchnia / Granola
Na blachę do pieczenia wyłożoną papierem wysypujemy płatki. Dodajemy migdały, orzechy włoskie, laskowe, wiórki kokosowe. Całość polewamy miodem.
Blachę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni. Granolę pieczemy ok. 25 minut – co 5 minut wszystko mieszając. Pilnujemy by się nie spaliła.
Po upieczeniu nakładamy ją do szklanki/słoika lub innego naczynia.
Dodajemy 2 łyżki deseru z maślanką. Następnie ponownie nakładamy granolę, deser z maślanką oraz owoce.
Zakończenie lata często wprowadza w smutny nastrój… Ale my mamy świetny sposób na każdy smutek! Nie wymaga nawet wielkich umiejętności i dużej ilości składników – szybka szarlotka! Po niej na pewno się uśmiechniesz 😉
To ciasto polubi każdy – jest pyszne
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.