Strona główna / kuchnia / Ciasto czekoladowe
Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ucieramy za pomocą miksera. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Wszystkie łączymy za pomocą miksera, aż do uzyskania gładkiego ciasta.
Przelewamy ciasto do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy lub innej formy.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C ok. 40-45 min. Po wbiciu w nie wykałaczki powinna ona być sucha.
Na przestudzone ciasto wylewamy polewę czekoladową, wierzch posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.