Strona główna / kuchnia / Blok czekoladowy
W miseczce kruszymy herbatniki.
W garnuszku rozpuszczamy masło z wodą, dodajemy kakao i cukier. Mieszamy na małym ogniu do połączenia składników. Zdejmujemy z ognia.
Masę przelewamy do miski, miksujemy dodając stopniowo mleko w proszku. Gdy masa będzie już bardzo gęsta, wsypujemy herbatniki, bakalie i mieszamy łyżką.
Przekładamy masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy do lodówki do czasu ostudzenia.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.