Blok czekoladowy

6
40 min.
Składniki:
  • 150g herbatników
  • 200g masła
  • 0,5 szkl. wody
  • 1,5 szkl. cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 400g mleka w proszku
  • bakalie

Gotuj z nami krok po kroku

Przygotuj
Niewielki garnek, mikser, większą miskę, keksówkę
Krok 1

W miseczce kruszymy herbatniki. 

Krok 2

W garnuszku rozpuszczamy masło z wodą, dodajemy kakao i cukier. Mieszamy na małym ogniu do połączenia składników. Zdejmujemy z ognia. 

Krok 3

Masę przelewamy do miski, miksujemy dodając stopniowo mleko w proszku. Gdy masa będzie już bardzo gęsta, wsypujemy herbatniki, bakalie i mieszamy łyżką. 

Krok 4

Przekładamy masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy do lodówki do czasu ostudzenia.

Drogi Użytkowniku!
Ciasteczka z kawą smakują najlepiej!
Kawa Family mielona TCHIBO
500g