Strona główna / kuchnia
Przygotuj sos – do pojemnika wlej jogurt naturalny, dodaj majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Zmiksuj tak, aby składniki się połączyły. Odstaw do lodówki na 1 godzinę, aby sos się przegryzł.
Szparagi opłucz, odłam twarde końce. Ser pokrój w plastry. Szparagi zawiń w plastry boczku wraz z kawałkiem sera. Posmaruj oliwą z oliwek i oprósz świeżo zmielonym pieprzem.
Warzywa ułóż na nagrzaną kratę grilla i piecz przez ok. 10 minut. Co kilka minut obracaj je, aby się równo przypiekły z każdej strony. Grillowane szparagi podawaj z przygotowanym sosem.
Na naszej stronie korzystamy z Ciasteczek (tzw. pliki cookies). Dane w postaci Ciasteczek są przez nas zbierane w celu poprawy komunikatywności na stronie, co skutkuje tym, iż korzystanie z naszej strony jest dla Ciebie o wiele bardziej komfortowe. Abyśmy mogli dopasować indywidualne treści do Twoich potrzeb, tak by korzystanie ze strony było dla Ciebie prostsze i przyjemniejsze, prosimy Cię o akceptację Ciasteczek, bez zmian ustawień w zakresie prywatności.
Informujemy, iż dbamy o Twoje dane tak by były u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili, poprzez zmianę ustawień dotyczących Ciasteczek. Szczegóły jak to zrobić i jak zarządzać wyrażoną przez Ciebie zgodą uzyskasz w naszej Polityce prywatności.